دى طريقة الكبدة بالردة بس قبل ما أبدأ طريقتى عاوزة أقول حاجة مهمة أوى دى ثابتة فى أى طريقة للكبدة وهى عشان تضيع ريحة الكبدة غير المستحبة وهو إننا لازم ننقع الكبدة بالملح والفلفل الاسمر والليمون وأهم حاجة الليمون لمدة من 1/4 ساعة الى 1/2 ساعة .
ودلوقتى نبدأ طريقتنا :
المقادير :
كيلو كبدة شرائح
رأس ثوم مفروم ناعم
ملح وفلفل
2 ملعقة كبيرة كزبرة ناعمة
1/2 ملعقة صغيرة كمون
2 كوب ردة
1/2 كوب دقيق
الطريقة :
ودلوقتى نبدأ طريقتنا :
المقادير :
كيلو كبدة شرائح
رأس ثوم مفروم ناعم
ملح وفلفل
2 ملعقة كبيرة كزبرة ناعمة
1/2 ملعقة صغيرة كمون
2 كوب ردة
1/2 كوب دقيق
الطريقة :
- طبعا بعد ما ننقع الكبدة فى الملح والليمون ذى ما شرحنا فى الاول نضع الثوم المفروم والملح والفلفل والكزبرة الناعمة والكمون على الكبدة لمدة 2 ساعة ونضعها فى الثلاجة .
- نخلط الردة على الدقيق وبعد مرور الوقت نخرج الكبدة من الثلاجة ونضع شريحة شريحة فى خليط الردة بالدقيق ثم نضغط عليها بالايدى من الناحيتين ثم نضع هذه الشرائح إما 5 دقائق فى الفريزر أو 1/3 ساعة فى الثلاجة وده علشان الردة تثبت فى الكبدة وما تنزلش فى الزيت .
- نخرج الكبدة من الفريزر أو من الثلاجة ثم نقليهافى الزيت ونجملها بالقدونس المفرى .
- تقدم مع سلطة الطحينة وشرائح الطماطم.
0 التعليقات:
إرسال تعليق