الاخبار

الموضوعات

الأحد، 23 مايو 2010

كبدة بالردة

دى طريقة الكبدة بالردة بس قبل ما أبدأ طريقتى عاوزة أقول حاجة مهمة أوى دى ثابتة فى أى طريقة للكبدة وهى عشان تضيع ريحة الكبدة غير المستحبة وهو إننا لازم ننقع الكبدة بالملح والفلفل الاسمر والليمون وأهم حاجة الليمون لمدة من 1/4 ساعة الى 1/2 ساعة .
ودلوقتى نبدأ طريقتنا :
المقادير :
            كيلو كبدة شرائح
            رأس ثوم مفروم ناعم
           ملح وفلفل
           2 ملعقة كبيرة كزبرة ناعمة
           1/2 ملعقة صغيرة كمون
           2 كوب ردة
           1/2 كوب دقيق
الطريقة :
  1. طبعا بعد ما ننقع الكبدة فى الملح والليمون ذى ما شرحنا فى الاول نضع الثوم المفروم والملح والفلفل والكزبرة الناعمة والكمون على الكبدة لمدة 2 ساعة ونضعها فى الثلاجة .
  2. نخلط الردة على الدقيق وبعد مرور الوقت نخرج الكبدة من الثلاجة ونضع شريحة شريحة فى خليط الردة بالدقيق ثم نضغط عليها بالايدى من الناحيتين ثم نضع هذه الشرائح إما 5 دقائق فى الفريزر أو 1/3 ساعة فى الثلاجة وده علشان الردة تثبت فى الكبدة وما تنزلش فى الزيت .
  3. نخرج الكبدة من الفريزر أو من الثلاجة ثم نقليهافى الزيت ونجملها بالقدونس المفرى .
  4. تقدم مع سلطة الطحينة وشرائح الطماطم.
               وبالهنا والشفا

   

0 التعليقات:

إرسال تعليق